| 2021. április. 26. | 3 perc olvasás

A végsőkig küzdött a Sopron, de továbbjutott a Szolnok

A Szolnok a továbbjutás, a Sopron az életben maradás reményében lépett pályára a párharc negyedik mérkőzésén. A hazaiaknál Bors Miklós meccselt, mivel Kosztasz Flevarakiszt az előző összecsapáson kiállították, ráadásul Elmore is hiányzott sérülés miatt.

Egy-egy elhibázott támadás után Badzim saroktriplája jelentette a találkozó első kosarát, majd Padgett közelije érkezett a túloldalon. Kicsit enerváltan kezdtek a vendégek, ezt Gasper Potocnik közel két perc után már számon is kérte a csapaton (4-3). A kis szünet megtette a hatását, egy remek összjáték után Badzim 3+1-es akciójával visszavette a vezetést az Olajbányász (5-7). Borisov extrájával tartotta magát a Sopron, de Warner és Subotic megmozdulásai után kezdett ellépni a vendég együttes (10-17). Badzim már a tizenegyedik pontját szerezte, Halász a sarokból szépített, majd Borisov is hozzátett hármat (16-19). Badzim kapott a térdéhez, le is kellett cserélni, ráadásul Thompson révén már csak kettő volt a hazaiak hátránya. 10-19-ről fordított a Sopron, Fazekas nagy hármasát követően már 22-19-re mentek a fehér mezesek, sőt Jogéla támadólepattanója után már öt volt az előnyük. Juhos tört meg egy többperces szolnoki kosárcsendet, Pongó távolijával pedig egyenlített is a Szolnok. 24-24.

Nagyot küzdött a második tíz perc elején az Olajbányász, vezetést ért Subotic kosara, ám egyből jött Jögéla középtávolija a túloldalon. Az első felvonáshoz képest most többet hibáztak a csapatok, nem esett annyi kosár, nem is tudott érdemben ellépni egyik fél sem (30-28). Hiába a vendég időkérés, beragadt a Szolnok, az adódó lehetőséget pedig kihasználta a Sopron, amely Supola trojkájával kezdett is meglépni (35-28). Bár a lehetősége megvolt arra is a hazaiaknak, hogy a tízet is átlépje a különbség, végül a Szolnok kezdte el lopni a távolságot, Badzim hármasát és Subotic büntetőit követően már csak kettő volt közte (37-35). Az utolsó másodpercben Halász még egy ziccert értékesített, négypontos soproni előnnyel mentek pihenőre a felek. 39-35.

Több kihagyott helyzettel, majd egy gyors kosárváltással indult a második félidő, majd Badzim hármasával és Subotic büntetőivel került közelebb az Olajbányász (43-42). Egy hazai időkérést követően Subotic állhatott oda megint a vonalra, fordított a Szolnok (43-44). Hiába Jogéla közelije, Pongó egy triplát küldött a helyére, őrizte minimális előnyét a vendég együttes. Jogéla nagyot küzdött egy támadólepattanónál, egyenlő állásról fordultak az utolsó két és fél percre a csapatok. Zsíros pontosan célzott a triplavonalon túlról, aztán kisvártatva Warner büntetőzhetett (48-52). Halász vette a hátára a csapatát, ráadásul az utolsó támadást is a hazaiak vezethették, ám Borisov kísérlete lejött. 53-54.

Padgett betörésével már a záró etap elején visszavette a vezetést az SKC, sőt a center megint betalált, miközben egyedül csak Badzim szerzett eddig kosarat ebben a negyedben a vendég oldalról (57-56). Subotic triplája beesett, újra fordult a kocka, főleg, hogy Pongó hármasa is pontos volt (57-62). Kicsit gödörbe kerültek a hazaiak, időt kért Bors Miklós. Továbbra is kimaradtak a soproni lehetőségek, melyeket rendre büntetett az Olajbányász, Kovács hármasa már kilencpontos előnyt jelentett a vendégeknek (57-66). Próbálta lopni a távolságot az SKC, Padgett közelijével hat volt közte (61-67). Nem esett sok kosár, kimaradtak a dobások, nem tudta lezárni a Szolnok, nem tudott közelebb jönni a Sopron. Thompson belépésével felcsillant a soproni remény, 1:42 volt ekkor vissza, Gasper Potocnik időt kért (64-67). Eladták a labdát a vendégek, Supola pedig felhozta egyre az övéit, ám egyből érkezett Gibson triplája a túloldalon – egy perc maradt (66-70). Jogéla triplakísérlete lejött, az ellentámadást követően pedig Cakarun dobhatott kettőt, de csak az egyiket értékesítette, időt kért a Sopron (66-71). Thompson tett vissza egy támadólepattanót, majd Badzimnak ütöttek oda, tizenegy másodperc maradt. Bement mindkettő, innen pedig nem tudott csodát tenni a Sopron, a Szolnok végül 3-1-es összesítéssel jutott be a négy közé. 68-73.

Legnépszerűbb cikkek