| 1 perc olvasás

A vers létjogosultságáról Both Balázs költővel a Jerevánon

Both Balázs, Bella István-díjas és Sopronért Emlékéremmel kitüntetett költő, író szerzői estjét tartották a soproni Jereván lakótelepen a Szent Imre-templom aulájában. A rangos irodalmi eseményt a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Szent Imre-plébánia szervezte.

Sopron művészeti, szellemi életének számos alakját ismerjük a múltból a zeneművészet, a képzőművészet, vagy akár az irodalom területéről. Örömmel hallgatjuk, olvassuk, nézegetjük műveiket.

Hasonlóképpen izgalmas a jelenben velünk élő elismert soproni alkotók műveinek, művészetének élvezete. Both Balázs költő országos hírnévnek és elismertségnek örvend, a legrangosabb irodalmi periodikákban közöl, inspirációs forrásai a mindennapi és lelki élmények, világirodalmi művek, a Szentírás, a történelem közvetlenül vagy közvetve átélt eseményei, műalkotások ereje, költői tiszteletadás az elődöknek, mestereknek.

fotó: Griechisch Tamás

Az irodalmi esten Tóth Éva, Sopron kulturális tanácsnoka volt az alkotó beszélgetőtársa. Felidézték Both Balázs alkotói életpályájának pillanatait, a vers iránti elköteleződés és a lélekre gyakorolt élményekből születő vers születésének titkait, a többi között szó esett arról is, hogy a vers létjogosultságának bizonyossága mellett az istenhit bizonyosságának ereje is áthatja Both Balázs költészetét. Az élményt teljessé tette az a tény, hogy a szerző maga is olvasott fel verseiből.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek