A vers szeretetét adták át a gyermekeknek

Idén újra megrendezték a Sarkady Sándor Versmondó Találkozót - óvodásoknak és kisiskolásoknak - a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában csütörtökön. Az eseményre immár nyolcadik alkalommal került sor.

Több mint 70 gyermek - 15 iskolából és óvodából - mondott verset a Sarkady Sándor Versmondó Találkozón. A szakmai zsűrit Roskó Mária tanárnő vezette, Jávorszky Edit nyugalmazott főiskolai docens és Igrecz Katalin tanárnő közreműködésével.

fotó:Máthé Aelxandra
fotó:Máthé Alexandra

A megnyitón Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője elmondta, Sopron számára első a gyermek, ez kijelöli az utat az önkormányzati támogatásokban is. A rendezvényre kitérve hangsúlyozta: a vers egy összekötő kapocs, Sarkady Sándor pedig nagy alakja a lírának. Rajta és emlékén keresztül nem csak a verseket lehet megszerettetni a legapróbbakkal, hanem a „soproniságot” is, ami kiemelten fontos. -  A városnak fontos, hogy a gyermekek minél több kulturális élményben részesüljenek, ezért is támogatta az önkormányzat az eseményt – részletezte.

fotó:Máthé Alexandra

Orbán Júlia igazgató kiemelte: óvodások részére ez nem verseny, mindenki egyforma ajándékot kapott, a kisiskolások viszont megmérettettek.  - Rendezvényünk főhajtás városunk díszpolgára, néhai Sarkady Sándor költő munkássága előtt, és célja, hogy ifjú tehetségeket fedezzünk fel és ezáltal a költészetet is népszerűsítsük. Nem a verseny a lényeg, hanem, hogy a szívekben és a lelkekben mit is idéz elő a vers – tette hozzá a szervező.

fotó:Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek