| 2019. február. 12. | 1 perc olvasás

A viharos szél a tűzoltóknak is adott munkát

Tegnap és ma is az erős, helyenként viharos szél miatt figyelmeztetést, majd riasztást adtak ki megyénkre, a széllökések meghaladhatják a 70 km/órát is.

A szél okozta káresetekhez megyénk tűzoltóit is riasztották néhányszor. Kapuvár közelében a 85-ös főútra hasadt egy nagyobb faág, veszélyeztetve a forgalmat, amit a kapuvári hivatásos tűzoltók távolítottak el. Sopronban a Tallián utcában egy fa dőlt egy másik fára, veszélyeztetve az ott húzódó távhővezetéket, később az Ipar körúton bontott meg egy tetőt a szél. A soproni tűzoltók eltávolították a fát, majd a járókelőket veszélyeztető épület burkolatot.

Győrszentivánon egy művelődési házhoz riasztották a győri hivatásos tűzoltókat, ahol az épület tetejét borító bitumenzsindelyt szakította fel a viharos szél. A közel 250 négyzetméteres egybefüggő burkolatot a tűzoltók kisebb, mozgatható méretű darabokra vágták, így tudták kézi erővel eltávolítani a tetőről. Az épen maradt borítást később lécek segítségével rögzítették. A több óráig elhúzódó munkálatokat a viharos szél nehezítette.

Legnépszerűbb cikkek