| 2020. március. 6. | 1 perc olvasás

A világpolitika változásai a XXI. században – bűnmegelőzési feladatok

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő tartott előadást Sopronban. Többségében középiskolás diákok hallhattak aktuális gondolatokat, hazánk és a nagyvilág jelenét, illetve jövőjét érintő kérdésekről, a neves szakértő előadásában.

Kovács László, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főtanácsadója köszöntötte a megjelenteket a GYIK Rendezvényházban péntek délelőtt.  Mint elmondta, az iskolákban végzett prevenciós munka mellett, érdekes előadásokkal szeretnék bővíteni a diákoknak  szóló prezentációkat.


Fotó: Pluzsik Tamás

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. Beszédében a rendőrség bűnmegelőzési munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet. Örömét fejezte ki, hogy Nógrádi György vendégeskedik a városban.

- Fontosak az ilyen rendezvények, hogy a fiatalokhoz olyan módon szóljunk, amit ők is megértenek. Főként azért, mert számos veszély leselkedik rájuk, így pedig fel tudjuk hívni a figyelmüket a lehetséges veszélyforrásokra és a problémák megoldásának módjaira – emelte ki a polgármester.

Nógrádi György előadás közben
Nógrádi György előadás közben
Fotó: Pluzsik Tamás

Érdeklődve hallgatták a diákok az izgalmas előadásokat. A biztonságpolitikai szakértő a legfontosabb tényezőket emelte ki, amelyek jelenleg érinthetik hazánkat és a világ többi országát is. A fő irányvonala az előadásnak Európa és Magyarország helye, szerepe a világban illetve a mai globális kihívások voltak.

Legnépszerűbb cikkek