A villamosipar napja

A legújabb innovációkat tekinthették meg kiállítás keretében, és útmutatást is kérhettek a diákok a 21. Soproni Villamosipari Szakmai Napokon. A rendezvény főszervezője, a soproni Schilling János Alapítvány.

- A villamosipari napok hosszú-hosszú évek óta a beiskolázás, és a pályaorientáció részét képezik Sopronban, és környékén – így üdvözölte a vendégeket Bokor Ákos, a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziumának igazgatója a 21. Soproni Villamosipari Szakmai Napok nyitóünnepségén. Az igazgató hozzáfűzte: iskola a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy az ott tanuló diákok versenyképes tudást sajátíthassanak el az intézmény falai között.

Horváth István, Soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány elnöke
Horváth István, Soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány elnöke

A rendezvényt az intézmény mellett a Schilling János Alapítvány, a Soproni Kereskedelmi- és Iparkamara, és a Sopron és Vidéke Ipartestülete szervezte. A rendezvény célja, hogy bemutassa a villamos szakmát, annak jelenlegi helyzetét a diákok számára.

- A villamos szakma ebben az iskolában nem csak megmarad, de tovább is képes fejlődni – hangsúlyozta Horváth István, Soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány elnöke. - Ebben a Scilling-díj is segít, amely nagy motiváció a diákok számára. Ráadásul, a tapasztalatok szerint a díjazottak segítik egymást. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a soproni, és a város környékén ténykedő villanyszerelőknek nehéz újat mutatni – fűzte hozzá.

A rendezvényen beszédet mondott Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke, aki méltatta a Schilling János díjat létrehozó alapítvány munkáját. Az elnök elismerése jeléül egy könyvet is átadott a szervezőnek, Horváth Istvánnak.  

A megnyitó végén hagyományosan megkoszorúzták az alapítvány névadójának, a város első villanyszerelőnek, Schilling Jánosnak állított díszkandelábert.

A szakmai napokon a diákok a kiállítók asztalán megtekinthették a különböző innovációkat. A rendezvénysorozat szerdán pályaorientációs nappal folytatódott.

Legnépszerűbb cikkek