| 2022. január. 13. | 1 perc olvasás

A virtuóz zongorista, Boros Misi koncertje Sopronban

Liszt és Chopin remekművei lesznek hallhatók Boros Misi hangversenyén Sopronban. A „zongora hercegének” is nevezett fiatal tehetség kora ellenére meghódította már szóló zongoraművészként a világ több nagyvárosát, többek között Párizst, Milánót, New Yorkot, Stockholmot és Tokiót is. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás. Váltsa meg jegyét a Filharmónia Magyarország hangversenyére és találkozzon az ifjú tehetséggel Sopronban, a Liszt Ferenc Kulturális Központban február 4-én.

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész 6 éves korában kezdett zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él: már óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves korától minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. Az egész ország kedvence lett, amikor 2014-ben, 11 évesen a kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze.

Rengeteg fiatalt motivált Misi sikertörténete és fantasztikus játéka. A zongoraművész célja az, hogy a turné állomásain még több fiatalnak megmutassa, milyen csodálatos dolog, ha az ember tud hangszeren játszani: „Örülnék, ha a legkisebbek számára is biztatást jelentene az én személyes történetem. Szeretném, ha a fiatalok a koncertjeim által megszeretnék a klasszikus zenét.” – mondta Misi.

2020-ban a vírushelyzet miatt félbeszakadt turnéja, most folytatódik, február 4-én Sopronban hallhatjuk játékát a Filharmónia Magyarország Scarbantia bérletének következő koncertjén. Misi alig várja már, hogy előadhassa a zeneirodalom legnagyobb művei közé tartozó alkotásokat. A műsort tudatosan, jól átgondolva állította össze Bogányi Gergely segítségével, hallhatjuk Liszt h-moll szonátáját, Chopintől pedig az Esz-dúr és Asz-dúr keringőt, az f-moll noktürn darabot és b-moll szonátát.

Jegyek válthatók a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ jegyirodájában (Sopron, Liszt Ferenc u. 1., +36 99 517 517, [email protected]), valamint online a prokultura.jegy.hu oldalon. További információ a www.filharmonia.hu weboldalon található!

Legnépszerűbb cikkek