| 2019. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

A víz- és szennyvízelvezetés korlátozása a Fertőn

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Sopron – Fertő Vízitelepen a cölöpházakat ellátó vízrendszer folyamatos meghibásodása miatt időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani. A víziállás bérlők (cölöpháztulajdonosok) bejelenései alapján a nyáron többször is javítani kellett a szennyvízelvezető rendszert, amelyet ezért időszakosan többször is lezártak.

Valószínűsíthetően az elöregedett víz – és szennyvíz vezeték rendszer nem tudja ellátni a megnövekedett időszaki terhelést. Ennek az egyik kiváltó oka lehet a 2017-es tűzvész is, melynek során a kor elvárásainak egyébként sem megfelelő, elavult vízrendszer műszaki tulajdonságai tovább romlottak. A szakemberek dolgoznak a folyamatos hibák mielőbbi elhárításán. A területet kezelő Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. számára a Fertő tó vízének szennyezése semmilyen mértékben nem elfogadható.

A fejlesztő cég hangsúlyozza, hogy a többségében osztrák érdekeltségű cölöpházak magyar állami vízfelületen álló magán bérlemények, amelyek közműfejlesztési kérdéseit nem lehet közösségi célokra szánt állami forrásból megoldani. A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a közvetlen kárelhárítási munkálatokat elvégezteti, ám hosszútávú, megnyugtató megoldást csak a vízitelepen levő jelenlegi elavult közműrendszer teljes átépítése jelenhet.

Kérik a lakosság szíves megértését és támogatását!


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek