| 2021. március. 22. | 2 perc olvasás

A víz világnapja alkalmából hirdetett pályázatot a Soproni Vízmű

Minden év március 22-én van a víz világnapja. Ennek alkalmából a Soproni Vízmű Zrt. több pályázattal is készült az óvodások, az iskolások és az egyetemi hallgatók számára.

A nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mennyire fontos a mindenki számára elérhető, tiszta víz, továbbá arra is, hogy az édesvízkészletek veszélyeztetetve vannak.

Az ENSZ közgyűlése által 2015-ben elfogadott Fenntartható fejlesztési célok 6. pontja azt a célkitűzést foglalja magában, hogy 2030-ig mindenki számára biztosítani kell a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez. Ez a célkitűzés közvetve aláhúzza azt a tényt, hogy a víz témája a nyomor elleni küzdelem egyik kulcsfontosságú kérdése.

Minden évben más a mottója a víz világnapjának. A 2021-as év szlogenje: A víz érték! Becsüld meg!

A háztartásokban, az iskolákban, a munkahelyeken a víz jelenthet egészséget, higiéniát, emberi méltóságot, termelékenységet. Vallási, kulturális és spirituális helyeken a víz az összekötő kapocs a teremtés, az egyén és a közösség között.

A természetben a víz harmóniát teremt, életet hoz, és segíti a természeti kincsek megőrzését. Napjainkban a víz óriási veszélynek van kitéve, az egyre növekvő népesség, az ipar és a mezőgazdaság mohó vízigénye, valamint az egyre súlyosbodó klímaváltozás mind fenyegetést jelentenek rá.

A Soproni Vízmű Zrt. a KEHOP 2.1.7. „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” című pályázat keretein belül a víz világnapja alkalmából az alábbi pályázatokat hirdeti meg:

  • Rajzpályázat az óvodák és általános iskolák számára,
  • Meseíró pályázat az általános iskolák számára,
  • Fotópályázat általános iskolák, középiskolák és egyetemek számára,
  • Kisfilmpályázat középiskolák és egyetemek számára.

A téma: A víz érték! Becsüld meg! Oszd meg gondolataidat, érzéseidet arról, mit jelent számodra a víz!

  • Rajz: bármilyen technikával készülhet A/4 vagy A/3 méretben.
  • Vers, mese, novella: legfeljebb 4 A/4-es oldalnyi terjedelemben.
  • Fotó: lehetőleg 3000×2000 pixel, a formátum pedig JPG.
  • Kisfilm: hossza legfeljebb 3 perc legyen.

Az alkotásokat a Soproni Vízmű Zrt. 9400 Sopron, Bartók Béla utca 42. címére személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni, fotó és kisfilm esetében pedig a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni. 

A beküldési határidő: 2021. április 30. 

A beküldött alkotások mellett szerepeljen a pályázó neve, oktatási intézménye, települése, osztálya/csoportja és életkora, a kapcsolattartó neve, e-mail címe és telefonszáma, valamint a kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozat.

A hozzájáruló nyilatkozat ide kattintva letölthető.

A világnap alkalmából egy kvízt is kitölthetnek az érdeklődők. A kérdéssort kitöltők  felmérhetik tudásukat, és hasznos, új információkkal is gazdagodhatnak. A kvízt itt érhetik el a kitöltők.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek