A zebrán ütötték el a gyalogost Sopronban

Három gyalogost is elütöttek az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye útjain. A rendőrség az esetek kapcsán arra figyelmeztet, hogy a téli út- és látási viszonyok között figyeljünk jobban a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Sopronban, a Béke úton, 2020. december 9-én 19 óra 30 perckor. Egy 45 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Bajcsy-Zsilinszky utca felől, az Erzsébet kert felé. Haladása során nem biztosított áthaladásai elsőbbséget a neki balról érkező –  a vasút irányába – a jelzőtáblával és útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőn áthaladó ágfalvi nőnek és elütötte. A gyalogos a járműre, majd az úttestre esett és megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.


police.hu

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Farádon, a Fenyőfa utcában, 2020. december 9-én 16 óra 54 perckor. Egy 31 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Szent István utca felől, a Fő utca irányába. Haladása során későn észlelte a menetiránya szerinti jobboldali úttest szélén – vele azonos irányba – szabálytalanul gyalogló szintén farádi asszonyt, akit járműve jobb oldalával elsodort. A gyalogos megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, a Mező Imre utcában, 2020. december 9-én 18 óra 35 perckor. Egy 23 éves levéli férfi közlekedett személygépkocsival az 1-es számú főúton Levél irányába. Haladása során későn észlelte a Mező Imre utca irányából a kijelölt gyalogosátkelőre figyelmetlenül lelépő darnózseli nőt, akit járművével elsodort. A gyalogos megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Farád
Farád
police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a további balesetek elkerülése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!
A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!
A téli látási- és fényviszonyok miatt különösen fontos a jó láthatóság, észlelhetőség.
A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!

Legnépszerűbb cikkek