| 2023. december. 4. | 1 perc olvasás

A zene a hiányosságokat is eltünteti

December 3-án, a fogyatékos emberek világnapján a Líceum dísztermében tartotta jótékonysági zenés délutánját a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány és a Soproni Szociális Intézmény „Virágfüzér" Sérültek Napközi Otthona. A zene mindenkit megszólít - ez is kiderült vasárnap.

A zene valóban mindenkié - állapíthatták meg a jótékonysági délután résztvevői. A Hova Tovább Közhasznú Alapítvány és a Soproni Szociális Intézmény „Virágfüzér" Sérültek Napközi Otthonának tagjai - többen közöttük halmozottan sérültek - izgatottan, de fegyelmezetten és odaadó figyelemmel kísérték zenei vezetőik instrukcióit és hozták működésbe zeneszerszámaikat. Hiba nélküli produkciókat láthattak az érdeklődők, és forrásunk beszámolója alapján a hálás taps sem maradt el.

A Líceum dísztermében a fellépések előtt dr. Haász Sándor, a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, a fellépőket és hozzátartozóikat, támogatóikat és segítőiket. A 2006 óta működő alapítvány gyógypedagógiai fejlesztésekhez és élményt adó kirándulásokhoz, programokhoz juttatja tagjait, segítve a fogyatékkal élő fiatalok szüleit is.

Fotó: Líceum

A zenei délután első fellépője a Macskakő Gyermekmúzeum integrációs művészetterápiás csengettyűcsoportja volt. Tóth Bence és Vilmánszki Dóra gyönyörű szavalatával kiegészítve igazi adventi műsort kaptak tőlük hallgatóik.

Bodoki Péter, a Hoffer Dobiskola tanára három nyáron át foglalkozott a Virágfüzér napközi tagjaival.

Nem a megszokott út vezetett a produkcióhoz, nem is volt könnyű, ugyanakkor rengeteg szeretetet kaptam közben.

- mondta el bevezetőjében Bodoki Péter, majd hozzátette: a többségében súlyosan vagy halmozottan sérült felnőttek - és néhányuknak a segítője is - a színpadon csak az intésére vártak, s ütőhangszereikkel kísérték a szimfonikus zenét. 

Fotó: Líceum

A felületes szemlélő nem sejtheti, mekkora munka van a műsorok mögött, a teremben ülők többsége azonban tudta, és nagy tapssal meg is jutalmazta a produkciókat.

A fellépők számára a délután ezután már a szórakozásról, a dallamok és ritmusok önfeledt élvezetéről szólt, hiszen a színpadot átvette a Drazsé Zenekar.

 

Forrás: Líceum

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek