| 2018. december. 9. | 1 perc olvasás

A zene ünnepe az Országos Oboa- és Fagottverseny

Lezárult az Országos Oboa- és Fagottverseny döntője a Soproni Zeneiskolában. Idén 37 intézmény vett részt a nívós megmérettetésen közel 60 növendékkel.

A Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola 1994. óta nyújt otthont az Oktatási Hivatallal közös szervezésű, a területi válogatókat követő, Országos Oboa- és Fagottverseny döntőjének. A három napot felölelő döntő pénteken megnyitóval kezdődött és vasárnap eredményhirdetéssel, gálakoncerttel zárult. Négy korcsoportban versengtek az ifjak 2 napos intenzív fordulókkal.

- A verseny fő célja a szakmai találkozón kívül, hogy a hozzánk látogató növendékek, kollégák, magas szakmai színvonalú tapasztalatokkal, tanácsokkal, számukra hasznos művészi és technikai információkkal, élményekkel gazdagodjanak - mondta el portálunk kérdésére Lampert Tünde, igazgató. - Idén rengeteg résztevvő volt, 37 zeneiskola képviseltette magát összesen 56 növendékkel.

A vasárnapi eredményhirdetés sok örömteli percet okozott a résztvevőknek: a helyezések mellett, rengeteg méltatást és különdíjat adtak át. Sopron Város Különdíját Dr. Fodor Tamás polgármester adta át, aki nem csak az erdeményhirdetésen, de a zárókoncerten is részt vett.

Egyetlen soproni döntősként Ivanics Ferenc harmadik helyezést ért el oboán.
Egyetlen soproni döntősként Ivanics Ferenc harmadik helyezést ért el oboán.

Legnépszerűbb cikkek