| 2020. január. 8. | 1 perc olvasás

Ábrahám István lett a TAEG Zrt. új vezérigazgatója

Négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba az év elején, köztük dr. Jámbor László a TAEG Zrt. éléről. Az új vezetők kinevezését Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át – közölte a tárca kedden.

Január 7-től Ábrahám István a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt., Fehér István a kaposvári székhelyű Sefag Erdészeti és Faipari Zrt., Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója.

Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök szakember – jelezte az agrártárca.

A tájékoztatás szerint az Agrárminisztérium irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek csaknem egymillió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint 3,3 millió regisztrált vendéget szolgálnak ki.

Borítókép: Ábrahám István beszédet mond a  TAEG Zrt. 2019-es Trófeabemutatóján; Forrás: Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

Ábrahám István
Ábrahám István

Legnépszerűbb cikkek