| 2017. július. 19. | 1 perc olvasás

Ács Tamás Tusnádfürdőn

A Soproni Petőfi Színház az Egy őrült naplója című előadással képviselteti magát a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) sátrában a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában Tusnádfürdőn. Ács Tamás produkciója július 20-án este látható.

Gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal és filmvetítésekkel gazdagítja a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját a Magyar Teátrumi Társaság július 18. és 22. között. Az MTT sátra hetedik alkalommal nyílt meg Tusnádfürdőn. A tusványosi fesztiválon ismét bemutatkoznak a szervezet tagszínházai: a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe.

Csütörtökön este a Soproni Petőfi Színház Gogol Egy őrült naplója című művét adja elő Ács Tamás, az előadás a Forrás Színházzal együttműködésben jött létre. 

A színművész 12 éve játssza a produkciót. Az országban több helyen bemutatkozott már azzal - természetesen Sopronban és környékén is - s járt vele a Felvidéken, valamint  Erdélyben  is. Eddig megközelítőleg százszor bújt már Popriscsin bőrébe. 

Ács Tamás így vall a szerepéről: "Egy olyan elmagányosodott, elidegenedett embert próbálok a színpadon megmutatni, aki nem a régmúlt idők kishivatalnoka, hanem hétköznapjaink ismerős alakja. Az előadás utazásra invitálja nézőit Popriscsin elméjének mélyére, főként azokra a lelki rezdülésekre koncentrálva, amelyek a végső őrület legszélére sodorják." 

Ács Tamás
Ács Tamás
Ács Tamás
Ács Tamás
Ács Tamás
Ács Tamás

Legnépszerűbb cikkek