| 2019. december. 9. | 1 perc olvasás

Adomány a gyermekosztálynak az SC Soprontól

AZ SC Sopron 100.000 Ft-ot adományozott a Soproni Erzsébet Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának, amely összeg inhalátor, pulzoximéter és normál fürdőszobai mérlegek beszerzésére lett fordítva. Az ünnepélyes átadásra és köszönetnyilvánításra hétfőn került a Soproni Gyógyközpont képviselői, a klub vezetése és női, illetve férfi labdarúgói jelenlétében.

Az eseményen elhangzott: a Sport Club Sopron labdarúgó klub számára a sportsikerek mellett rendkívül fontos, hogy miként tudja szolgálni a közösséget, és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerep- és felelőségvállalásra, amellyel értéket tud teremteni, ezért is döntöttek, hogy adománnyal segítik a gyermekosztály munkáját.


fotó: Griechisch Tamás

-Az összeget a mindennapi gyakorlatban használatos eszközök beszerzésére fordítottuk, amelyekkel légúti betegeket tudunk gyógyítani. Ennek a betegségnek most jön a szezonja, úgyhogy nagyon hasznos lesz az a kórházi inhalátor, amit beszereztünk. Az összegből véroxigénszintet mutató, ugyanakkor ágy mellett használható, hordozható berendezéseket is vásároltunk, amelyek reméljük, sokáig szolgálnak majd az osztályon - emelte ki Dr. Tóth Gergely osztályvezető főorvos.
 
-Ezt az adományt a jegybevételünkből különítettük el. Szeretnénk példát mutatni és felhívni a figyelmet arra, hogy akinek van rá lehetősége, segítsen másokon. Szurkolóinkkal, egyesületi munkatársakkal, sportolókkal, szülőkkel szeretnénk megmutatni, hogy a humánus magatartás és az erkölcsi oldal is fontos része a sportnak- mondta el a Sopronmédiának  Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke, majd hozzátette: játékokat is hoztak az osztálynak.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek