Adomány a Soproni Gyógyközpont Újszülött részlegének

  2018. május 10. - www.sopronmedia.hu

A Rotaract Club adományából vásárolt új lélegeztetőgépet a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a kórház Újszülött részlegének. Az idő előtt érkezett babák biztonságos ellátását segítő műszereket az adományozó civil szervezet képviselőjének jelenlétében mutatták be a Soproni Gyógyközpontban.

A Rotaract Club tagjai, 18-30 év közötti fiatalok több mint 7 éve tevékenyen részt vesznek a város civil életében. Évente szerveznek élelmiszergyűjtést karácsony és húsvét időszakában, segítettek beteg gyermek külföldi műtéti költségvállalásában, és idén a Soproni Gyógyközpont Újszülött részlegének adományoztak több mint 500 ezer forintot.

Az adományból két NeoFlow újraélesztéshez használt készüléket vásárolt az Alapítvány, melyet az Újszülött részlegen már üzembe is állítottak – jelentette ki a sajtótájékoztatón dr. Komornoki László kuratóriumi elnök.

Dr. Gelencsér Éva részlegvezető főorvos elmondta, hogy évente megközelítőleg 1000 szülés történik az intézményben és rendszeresen adódnak intenzív beavatkozást igénylő esetek.

A most átadott műszerek a légzési nehézségekkel küzdő, érett vagy koraszülött babák biztonságos ellátását segítik. A szülést követően nyújtott intenzív ellátás minősége meghatározza a babák későbbi életminőségét. Fontos, hogy ehhez a legmodernebb eszközök álljanak rendelkezésünkre – tette hozzá a főorvos.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Komornoki László társadalmi felelősségvállalásuk elismeréséül köszönőlapot nyújtott át Hatos Viktóriának, a Rotaract Club alelnökének.

fotó: Leczovics Zsolt

Kérem, várjon... Kérem, várjon...