| 2023. november. 27. | 1 perc olvasás

Adományok érkeztek az Árvácska Alapítvány számára

Hét számítógépet és informatikai eszközöket kaptak az Árvácska Alapítvány gyermekei az Érted Értve Alapítványtól. Az eszközök nagy segítséget jelentenek mind az iskolai feladatok elvégzéséhez, mind a kapcsolattartáshoz.

Pichlerné Gábor Beáta, az Árvácska Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, a gyerekeknek most az iskolában nagyon sok olyan feladatuk van, amit online kell megoldaniuk, ezért fontos, hogy rendelkezésükre álljanak ezek az eszközök. Ezen kívül a gyermekek részben családi, részben pedig baráti kapcsolatok ápolására is használják majd ezeket a számítógépeket.

Karácsony közeledtével sok adomány érkezik az alapítványhoz, leginkább a szabadidős foglalkozásokat részesítik ilyenkor előnyben, hiszen így a gyermekek élményt szerezhetnek.

Az Árvácska Alapítványt Sopronban 1994. január 20-án Oltárczi Ferenc, az egykori József Attila Gyermekvédelmi Központ iskolájának vezetője - a gyermekotthonban folyó oktatás-nevelés színvonalának emelése érdekében - hozta létre. Az alapítvány célja az, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központban nevelésbe vett gyermekek tanulmányaihoz hozzájáruljon, illetve a tanulók szabadidős- és sporttevékenységeinek a feltételeit javítsa.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek