Adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak

„Egy lábasnyi szeretet!” mottóval hirdetett jótékonysági gyűjtést a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az idei Márton napon. A kezdeményezés révén idén is jelentős adományokat adhattak át a rászorulóknak.

Piros lábasokban gyűjtötték az adományokat a szervezők a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő soproni családok számára. A november 11-én tartott akció keretében a Szent Márton ház önkéntesei fogadták az adományokat, a Liszt Központ előtt. Hoztak felajánlás gyanánt száraztésztát, olajat, konzerveket, de volt, aki édességet is adományozott. A nap végére azután 11 ládányi ehető adomány gyűlt össze.

A Liszt Központ felhívásához négy soproni középiskola is jelentkezett. A diákönkormányzatok pogácsát sütöttek, és ezzel kínálták az adakozókat. A Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium diákjai 64.170.- Ft. adományt gyűjtöttek ezzel.

A felajánlások a Szent Márton Ház segítségével jutottak el a rászorulókhoz. November 19-én, hétfőn délután körülbelül 50 családnak adták át a csomagokat, amelyeket az igényeik szerint állítottak össze.

A pénzadományból 2 olyan rászoruló családnak vásárolják meg a téli tüzelőt, akik több gyermeket is nevelnek nehéz körülmények között. A tüzelő-adományt Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és a diákok képviseletében Gál Gergely, a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákönkormányzatának elnöke adta át a rászorulóknak. 

Legnépszerűbb cikkek