| 2016. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

Adományozás Sopronban: A társadalmi felelősségvállalás újabb szép példája

Laboratóriumi üvegtermékek felajánlásával támogatta a Csonka és Fiai Kft. a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványt. A diagnosztikai tevékenységet segítő eszközök gyorsan amortizálódnak, ezért a mintegy tizenötezer darabból álló adománynak nagy hasznát veszik a kórház Központi Laboratóriumában.

A soproni székhelyű Csonka és Fiai Kft. tevékenységének egyik alappillére kezdetek óta a laboratóriumi üvegeszközök gyártása. Kézenfekvő, hogy helyi vállalkozásként a város legnagyobb egészségügyi intézményét saját termékeikkel támogatják, ahogy korábban is tették már több alkalommal – mondta el az adományátadón Csonka Tivadar ügyvezető igazgató. A mostani mintegy hatszázezer forint értékű adomány laborpalackokból, főzőpoharakból, mérőhengerekből és kémcsövekből áll, de az Újszülött részleg számára felajánlott cumisüvegeket is tartalmaz.

Dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke az eszközadományt megköszönve kiemelte: a Csonka és Fiai Kft.-vel 2010-ben kötöttek támogatási szerződést, a cég az elmúlt 5 évben folyamatosan, összesen csaknem 5 millió forint értékű adománnyal segítette a Soproni Gyógyközpont működését és ezáltal a helyi lakosság egészségének megőrzését.

Dr. Korányi László, a Soproni Gyógyközpont mb. főigazgatója emléklap átadásával mondott köszönetet a Csonka család tagjainak a cég társadalmi felelősségvállalásáért. – A célunk közös, valamennyien a betegek és az ellátás fejlesztése érdekében tevékenykedünk, minden olyan támogatásnak örülünk, ami ehhez hozzájárul –fogalmazott.

Az adományátadón elhangzott: a Csonka és Fiai Kft. a jövőben is folytatni kívánja a Soproni Gyógyközpont támogatását egy újabb szerződés megkötésével. 

Faragóné Horváth Katalin

Legnépszerűbb cikkek