| 2021. november. 28. | 1 perc olvasás

Advent a Jerevánon

A Jereván lakótelep első adventi gyertyáján is fellobbant ma az ünnepvárás lángja.

A karácsony ünnepére való készülődés időszaka kezdődik el, amelyet évről évre igyekszünk a Jereván méltó ünnepévé tenni – mondta el Tóth Éva, a Jereván részönkormányzat elnöke. Több mint egy évtizede öröm az emelkedett hangulatú közösségi ünnepi együttlét. A közösen elvégzett munka mellett a közös ünneplés is fontos, amikor eljön annak az ideje. A várakozás időszakának hiteles üzenetközvetítői a történelmi egyházak lelkészei; műsorral mindig a Lövéri Nyugdíjas Klub készül ezekre az alkalmakra. Idén az adventi koszorú mellé advent második felében egy csodaszép betlehemet is kihelyezünk – tette hozzá az önkormányzati képviselő minden Jerevánon élő számára hitet, reményt, szeretetet közvetítő köztéri üzenetként.

Az ünnepen Németh István, a Szent Imre-templom plébánosa arról beszélt, hogy az advent lehetőség minden ember számára arra, hogy rátaláljon a szeretetre. Amennyiben a szeretetre kell várni, a szeretet növekedésére, úgy az a várakozás időszakát széppé teszi, az embert a várakozásban jóvá formálja – erről dr. Vladár Gábor református lelkész szólt az egybegyűlteknek. Hegedüs Attila evangélikus lelkész a közösségre irányított figyelem fontosságát emelte ki.  
Az Advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében december 10-én Wolf Kati szabadtéri koncertjét tartják meg a Szent Imre-templom melletti téren, a negyedik ünnepi vasárnap pedig műsoros gyertyagyújtás keretében lobban fel a Jereván adventi koszorúján a negyedik gyertyaláng. 
Műsoruk során a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai lélekemelő adventi énekeket adtak elő azt megelőzően, hogy Tóth Éva, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő közösen meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek