| 2022. december. 8. | 1 perc olvasás

Advent a Jerevánon: telt házas templomi hangverseny

Telt házas adventi koncertet adott a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a Jereván lakótelep Szent Imre templomában. Beethoven, Mozart és Vivaldi művei csendültek fel Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész vezényletével és konferálása mellett. Fellépett még Béres Tímea (szoprán).

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepre való készülődés egybegyűjti a közösséget. Ezt az időszakot áthatja ez a varázslatos erő, amely a Megváltó születésének várakozásának érzete, úgy, amiképpen a zene, a muzsika is hasonlóképpen áthatja a lelkeket, amikor felcsendül. Erő, amely odahat, hogy ebben az időszakban jobbakká váljunk, úgy mindannyian – mondta el Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrész Önkormányzata elnöke az adventi hangverseny kapcsán.

fotó: Griechisch Tamás

A lakótelepen évről évre az Advent a Jerevánon programsorozat várva várt eseményei a Sopron kultúrvárosi rangjához méltó koncertek, amelyek a legnehezebb időkben is az összetartozást erősítik.

fotó: Griechisch Tamás

Az Advent a Jerevánon rendezvénysorozat minden korosztály számára igyekszik színvonalas, tartalmas és jótékony célokat is szolgáló programokat kínálni az adventi időszakban.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek