| 2022. december. 9. | 1 perc olvasás

Advent a Szent Anna Óvoda-Bölcsődében

Meséket rejt a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde különleges adventi kalendáriuma. Az épület 24 ablaka néz az udvarra, az ablakok mögött minden nap együtt ünnepelnek a gyerekek.

Közös énekkel és gyertyagyújtással köszöntötték advent kilencedik napját a Szent Anna Óvoda-Bölcsődében a gyerekek. Az óvoda 24 ablaka 24 adventi napot jelöl. Belül a betlehemi csillag jelzi, hogy aznap melyik ablaknál gyűljenek össze a kicsik ünnepelni.

- Minden családban biztos, hogy van adventi kalendárium, amelyek kis csokikat, apró játékokat rejtenek. Azon kezdtünk el gondolkodni, mi az, amivel egy kicsit többet, mást tudnánk nyújtani a gyermekeinknek, egy olyan ajándékot, amely lelki táplálékot nyújt nekik. Amikor egyik nap beléptem az óvodába, és felnéztem az ablakokra, akkor eszembe jutott, hogy miért ne lehetne a mi kis intézményünkből egy adventi naptárt varázsolni. – mondta el Locsmándi Zsófia, a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola bölcsődei és óvodai nevelésért felelős igazgatóhelyettese.

 

Fotó: Griechisch Tamás

Pénteken Holle anyó meséjét hallgatták meg a gyerekek Szőcs Erika színművész előadásában.

A Szent Orsolya Római Katolikus Iskola által működtetett Szent Anna óvoda-bölcsődében igen fontos szerepe van az ünnepeknek, amelyek ráhangolnak a szépre és a jóra. Az intézményben ezt a ráhangolódást cselekvéssel töltik meg. 

Az intézmény 24 ablaka mögött rejlő meséket a közélet ismert szereplői, színművészek, balett táncosok, zenészek, egyházi személyek mondják el. Valamennyien örömmel fogadták a megkeresést és nagy lelkesedéssel csatlakoztak a programhoz. A Szent Anna Óvoda-Bölcsődében gyűjtést is rendeznek a rászorulóknak. Ruhákat, játékokat, élelmiszereket gyűjtenek, melyek átadására kis vendéglátás keretében kerül sor december 16-án pénteken, fél négytől hat óráig az óvoda belső udvarában.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek