| 2020. november. 23. | 1 perc olvasás

Advent - A természetes anyagokból készült ünnepi dekorációkat keresik a vásárlók

Vasárnap lesz Advent első hétvégéje. Sokan ezen a héten vásárolják meg az adventi koszorút, többen azonban maguk készítik el. A tapasztalatok szerint idén a természetes anyagokból készült ünnepi dekorációkat keresik a vásárlók.

Az adventi koszorú a karácsonyi készülődés egyik elengedhetetlen kelléke. Leglényegesebb eleme kétségtelenül a gyertya, melyeket egyesével advent egy-egy vasárnapján gyújtanak meg. 

- Az idősebbek inkább a klasszikus egy lilla és három rózsaszín színkombinációt kedvelik. A fiatalok igényei teljesen változatosak. Idén nagy divatja van a természetközeli koszorúknak, ahol a terméseken kívül például a kis hópelyhekkel, díszitett minták is népszerűek. A pasztellszínek iránt is nagy az érdeklődés – tudtuk meg Szalai Eszter, virágkötőtől.   

A hagyományos, kerek koszorúalapon többféle variációban is elhelyezhetők a gyertyák. A legnépszerűbb alapok közé tartozik a moha, a szalma, és a fenyő. A gyertyák rögzítéséhez gyertyatüskéket vagy drótokat is érdemes beszerezni. A díszítő elemek közül a klasszikus termések mellett a karácsonyi gömbök, és a különböző angyal és állatfigurák is rendkívül kelendőek.


Fotó: SopronMédia

- A tapasztalatok alapján mindenki az utolsó pillanatra a gyergyagyújtás előtti napokra hagyja a vásárlást. Próbáljuk a tavalyi árakat tartani, tehát lényeges árnövekedés nem történt. A klasszikus gyergyáktól kezdve többféle kiegészítő kapható nálunk – emelte ki Szalai Eszter . 

Az arany, a zöld, és a piros igazi klasszikus karácsonyi színek, amelyek jellemzően egyben az adventi koszorú legnépszerűbb árnyalatai is. A szokásos ünnepi színek mellett az elmúlt években egyre divatosabbak lettek az olyan pasztell árnyalatok, mint a púderrózsaszín, a levendula, és a latte. A virágüzletek a tradicionális kiegészítők mellett többféle variációkkal várják a vásárlókat. 


Fotó: SopronMédia

Legnépszerűbb cikkek