| 2018. december. 2. | 1 perc olvasás

Advent fénye világít Sopron Fő terén

Fellobbant a láng a város adventi koszorúján vasárnap kora este. Vágány Luca Sára, a Szent Orsolya iskola 6. évfolyamos tanulója gyújtotta meg az első gyertyát. Az eseményen közreműködött a Fidelissima vegyeskar, Szilágyi Miklós karnagy vezetésével.

Ma már szabadon, félelem nélkül gyűlhetünk össze keresztény ünnepeinken - mondta Dr. Simon István alpolgármester. Volt sok advent a történelemben, de nem volt mind ilyen. Az első háborúban ilyenkor szorongva várták a levelezőlapokat az emberek, hogy megtudják vajon élnek-e még a fronton a szeretteik. Volt advent 1921-ben a népszavazáskor és az 50-es években is a legsötétebb diktatúrában. Fogjuk fel áldásként a mostani jó helyzetünket. Jól mennek a dolgok az országban és a városban! Adjunk hálát a jó sorsunknak, hogy ebben a nyugtalan világban biztonságban vagyunk a magyar hazában és Sopronban. Tekintsünk így adventre, a várakozás időszakára - zárta szavait Sopron alpolgármestere. 

Kovács Gergő püspöki biztos, egyetemi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket.

- Advent idején a templomok is lilába öltöznek. Ez a szín megjelenik a koszorúkon található gyertyákon is, amelyek meggyújtásával a világosság érkezik hozzánk. A sorban meggyulladó gyertyák növekvő fénye jelzi, hogy karácsonyhoz közeledve múlik a bűn sötétsége és nő a fény.

Advent idején, minden vasárnap meggyújtanak egy újabb gyertyát a Fő téren. A következő alkalommal december 13-án, 18 órakor.

Legnépszerűbb cikkek