| 2018. december. 24. | 1 perc olvasás

Advent negyedik vasárnapján fellobbant az utolsó gyertya lángja is.

Meghitt szertartás keretében gyújtották meg a negyedik gyertyát a Jereván lakótelepi és a városi adventi koszorún. Az utolsó láng a szeretetet jelképezi, amely azt is jelzi, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.


fotó: Griechisch Tamás

A Jereván lakótelepen található szolgáltatóház, ékesen feldíszített közösségi terében gyűltek össze a városrész lakói. Ünnepi műsort adott a Jereváni Lővéri Nyugdíjas Klub lelkes tagsága. Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok mondta el ünnepi gondolatai, ezt követően az adventi koszorú 4. gyertyáját gyújtotta meg, Tóth Évával, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnökével.

A város Főterén fúvószene köszöntötte a gyertyagyújtásra érkezőket. Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere beszédében a szeretet fontosságát emelte ki. Mint mondta, a negyedik gyertya jelentése a szeretet, ez a legfontosabb emberi tulajdonság és a legkülönlegesebb emberi tulajdonság, hiszen felbecsülhetetlen az értéke és a haszna. Akkor érezzük igazán ennek a Nagyszerűségét, amikor valami oknál fogva  ebben hiányt szenvedünk.

 


fotó: Griechisch Tamás

A szertartáson a katolikus egyház nevében Szabó Bertalan szerzetes atya, a Domonkos Rend házfőnöke szólt az egybegyűltekhez. Őt követte Tóth Károly evangélikus lelkész, majd Stummerné Nagy Ágnes református lelkipásztor osztotta meg gondolatait.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az adventi koszorún található 4. gyertyát Gunázer Maja a Hunyadi János Evangélikus Iskola első osztályos tanulója gyújtotta meg.  


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek