| 2022. december. 15. | 1 perc olvasás

Adventi adomány az egyetemi hallgatóktól

Jótékonysági adománygyűjtést szerveztek a Soproni Egyetem hallgatói az adventi vásárban. A felajánlásokból befolyt 150.000 forintból a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának két inhalátort és három vérnyomásmérő készüléket adományoztak.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi, valamint a Faipari Mérnöki és Kreatív Kar hallgatói projektmenedzsment tantárgy keretében szervezték meg a jótékonysági akciót.

„Az adventi időszakban szerettünk volna mi is valami jót cselekedni, olyan gyűjtést szervezni, amivel segíthetünk másokon. A soproni adventi vásárban három napon keresztül tizenegy hallgatótársammal együtt árusítottuk a saját készítésű ajándéktárgyainkat, különböző horgolt figurákat, karácsonyfadíszeket, süteményeket és forró italt. Nagyon örültünk, hogy 150.000 forintot sikerült összegyűjtenünk, amiből a gyermekosztállyal egyeztetve inhalátorokat és vérnyomásmérőket vásároltunk” – mesélt a részletekről Németh Vivien, a jótékonysági akció egyik főszervezője.

Az egyetem hallgatóinak adományát dr. Tóth Gergely PhD osztályvezető főorvos és Gedéné Hadarits Ilona főnővér vette át és köszönte meg.

„A téli időszakban megszaporodnak a felső légúti betegségek, ilyenkor nagyon hasznosak a gyógyszerek porlasztására alkalmas inhalátor készülékek. A gyermek-vérnyomásmérőket a fekvőbeteg-ellátásban és a szakrendeléseken is naponta használjuk, emiatt folyamatos cseréjük szükséges. A hallgatók példaértékű jótékonysági akciójukkal ebben segítettek.” – hangsúlyozta dr. Tóth Gergely.

Legnépszerűbb cikkek