| 2018. január. 16. | 1 perc olvasás

ADVENTI FÉNYEK – Átadták a jótékonysági koncert adományait

2017. december 9-én, immár harmadik alkalommal, „ADVENTI FÉNYEK” címmel fényjátékkal kísért jótékonysági koncertet adott a Fidelissima Vegyeskar – Szilágyi Miklós karnagy vezetésével – a soproni Evangélikus templomban. A szervezők ünnepség keretében adták át az összegyűlt adományokat.

A „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar a soproni fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekeket gondozó intézmények támogatására indította el ezt a kezdeményezést, amelyet a város szociálisan érzékeny cégvezetői és lakosai felkaroltak.

Január 10-én a kórus látta vendégül az intézmények képviselőit, hogy átadják az adományokat. A vendégeket – a szervező, Takács Eszter kórus- és kuratóriumi titkár, kényszerű távolléte miatt – Horváth Enikő Sára, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte. 

Horváth Enikő Sára elmondta, hogy az intézmények az általuk eladott támogatási kártyák bevételének 30%-át eleve megtarthatták, ehhez jött még az átulat adományokból, illetve az eladott támogatói jegyekből intézményenként 220 000 Ft, melyért az intézményvezetők nagyon hálásak voltak. A kórus énekszóval vett búcsút vendégeitől.  Több, mint egymillió forinttal tudták támogatni az intézményeket.

Az intézmények vezetői egyre inkább élményszerzésre, olyan programok megszervezésére fordítják a kapott összegeket, amelyek közvetlenül a gyermekek örömére szolgálnak, de természetesen, a szükséges eszközök, tanszerek, ruházat beszerzéséhez is segítséget kaptak. Az adományozottak és a szervező „Fidelissima” Alapítvány és Fidelissima Vegyeskar nevében ezúton is köszöni a cégek és a magánszemélyek összefogását, támogatását!
 


Fotó: Király Géza

A képen balról:  Krutzlerné Szarka Tünde (Doborjáni EGYMI), Czvitkovics Erika (Kozmutza EGYMI), Katonáné Kovács Ágnes (Gyermekek Átmeneti Otthona), Kocsis Jánosné (Alpokalja Szociális Központ), Pichlerné Gábor Beáta (Cseresznye Sori Gyermekotthon), Hortváth Enikő Sára ("Fidelissima" Alapítvány, elnök)


fotó: Király Géza

fotó: Király Géza

Legnépszerűbb cikkek