| 2019. december. 7. | 2 perc olvasás

Adventi koncertet tartottak a Jereván lakótelepen

Adventi koncertet adott az idén 190 éves Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar szombaton a Szent Imre-templomban. A rendezvény keretében a legnagyobb klasszikusok mellett modern és divatos dallamok is felcsendültek.

Idén is teltház előtt vezényelhetett Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A zenészek büszkén lépnek fel a Jereván lakótelepen, ugyanis rendszeresen tapasztalják, hogy az itt élők értékelik a minőségi muzsikát. 


fotó: Griechisch Tamás

- Minden évben nagy örömmel jövünk ide, de nem csupán a Szent Imre -templom kiváló akusztikája miatt, hanem azért, mert az itt élő közösségek és a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata rendre nagy szeretettel karolják fel ezt a programot - osztotta meg velünk Kóczán Péter. - Sokadik éve teltházas ez a rendezvény, amely több száz embert jelent. Ez komolyzenei programnál még az adventi időszakban is nagyon becsülendő - világított rá.

A program a nézők számára valóságos utazást kínált a zene világában - a szimfonikusok több korszak nagy előadóinak műveit is megidézték a templomban.

A program keretében Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, a Jereván lakótelepen tartott adventi koncertek - évekkel ezelőtti - meghonosítója köszöntötte a zenekedvelőket. Az elnök kiemelte: a koncert példamutató esemény, hiszen az önkormányzat mellett számos intézmény, zenekar és művész összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Sopron Önkormányzata nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester osztott meg ünnepi gondolatokat a hallgatósággal. - Nagyon örülünk ennek a koncertnek, amely gyönyörű helyen valósul meg, fantasztikus és népes közönség előtt - emelte ki. - Ez a programsorozat méginkább segít ráhangolódni minket az adventi időszakra - fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az ingyenes program keretében a szervezők lehetőséget nyújottak azok számára is, akik a karácsonyhoz közeledve szerették volna támogatni a rászorulókat - az érdeklődők ugyanis adakozhattak a Caritas Hungarica nevű szervezet részére.

A rendezvényen részt vett Magas Ádám önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek