| 2021. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Áfonyaszezon – hazánkban is népszerű a zamatos, kék gyümölcs

Az áfonya az egyik legnépszerűbb bogyós hazánkban. Rendkívül ízletes és egészséges gyümölcsről van szó, amely méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír. Mivel minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd.

Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a kék, bogyós gyümölcsöt. Sokan fogyasztják nyersen, de rendkívül ízletes húsok mellé szósznak, vagy akár lekvárnak is megfőzhetjük.

Az áfonya magas antioxidáns-tartalma miatt immunrendszer-erősítő, és rendkívül jó hatással van az egészségünkre. Szezonja júniustól szeptember elejéig tart, így aki szeretne télire elspájzolni, az még vásárolhat az ízletes kék gyümölcsből. Eltenni lehet fagyasztva, aszalva, vagy akár lekvárnak megfőzve is.

Akinek van rá lehetősége, otthon is termeszthet áfonyát.

Az áfonya ültetésekor fontos a megfelelő hely kiválasztása. A napos, félárnyékos helyet kedveli. Nagyon fontos a talaj minősége. A savanyú talajt kedveli, ezért érdemes ültetéskor speciális talajkeveréket vásárolni. Ha megfelelő a talaj a növény számára, akkor tud termővé válni.

Képek forrása: Pixabay

Címkék: áfonya

Legnépszerűbb cikkek