| 2023. január. 27. | 2 perc olvasás

Ágfalván folytatódott az iskolába megy az erdő program!

Az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskolában folytatódott a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola iskolába megy az erdő programja. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek közelről is megismerkedjenek a természettel, valamint szeressék és tiszteljék az őket körülvevő élővilágot.

Az iskolába megy az erdő program keretében óvodákat és iskolákat keres fel a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola. A TAEG Zrt-hez tartozó intézmény már évek óta járja az iskolákat és óvodákat. Úgy tapasztalták, hogy a téli időszakban is nagy igény van arra, hogy bemutassák az erdő működését. Az erdőpedagógia célja most is olyan ismeretek átadása, amelyekkel felvértezve az ovisok és az iskolás gyerekek majd tavasszal saját maguk tudnak újra nekivágni az erdei élővilág megismerésének.

fotó: Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola Facebook oldala  
A diákok a vadon élő állatokkal és növényekkel, a Soproni Parkerdőben található fafajokkal, a környezetvédelemmel, valamint az Erdő Háza lakóival is megismerkedhetnek a foglalkozások során

– mondta dr. Takács Viktor, a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola vezetője.   

Az erdőgazdaság munkatársai legutóbb az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola harmadik osztályát keresték fel. Az intézményben különös figyelmet szentelnek a környezetvédelem oktatására és a szabadidő hasznos eltöltésére. Az iskola évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a Tanulmányi Erdőgazdasággal és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal.

fotó: Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola Facebook-oldala  
Fontosnak tartom, hogy a diákok minél több időt töltsenek a természetben. A gyerekeknek sok szabadtéri programot is szervezünk, melyek az egészségükre és a lelkükre is pozitív hatást gyakorolnak, ezentúl pedig új élményekkel és ismeretekkel is gazdagodnak

- tudtuk meg Domonkosné Szemerédy Zsuzsannától, az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola tanítójától.   

A Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola várja az iskolák és óvodák jelentkezését a programra.  A programról és a jelentkezésről bővebb információt a +36 30 162 77 70-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen kérhetnek az intézmények! 

fotó: Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola Facebook-oldala  

 

Legnépszerűbb cikkek