| 2019. március. 17. | 1 perc olvasás

Ágyúdörgés és viselet bemutató is színesítette a családi napot

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a második huszáros családi nap a Liszt Központban. Minden órában eldördült az épület előtt elhelyezett ágyú, miközben a belső terekben rengeteg látnivaló, játék és koncert szórakoztatta résztvevőket.

Több mint 80 huszár, gyalogos, matróz bukkant fel a Pro Kultúra Sopron családi napján. Mindez a 10 születésnapját ünneplő Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesületnek köszönhető, hiszen ők hívták meg az ország hasonló alakulatait.

Ezen a napon nem csak a férfiak, de a hölgyek is kérhettek festett bajuszt, amelyet bárki méltósággal viselhetett. A családi napon szabad préda volt a mézeskalács huszár, de remek szórakozást nyújtott a huszárteke és bajuszkirakó is. A kézműves soron nemezből, posztóból és papírból készültek a magyaros bajuszok, kisebb-nagyobb huszárok, kokárdák és kardok.

A Kolompos együttes „Jönnek a huszárok!” című interaktív családi műsorával lépett színpadra. A csapat hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb zenekara, akik nagy sikert arattak a huszáros délutánon is.

A délután egyik különlegessége volt a kifutóra lépő huszárok színes felvonulása. Különböző viseleteket tekinthettek meg a közönség tagjai, mint egy divatbemutatón. Természetesen nagy sikert arattak az egyenruhás férfiak és a gyönyörő viseletben megjelenő hölgyek.

Az eseményről készült képes beszámolót itt láthatják:

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek