Ágyúdörrenéssel nyílt meg szombaton a Babóti Sportlőtér családi napja

Izgalmas programmal várták a szervezők a lövészet, a történelmi hadi fegyverek iránt érdeklődőket a Babóti Sportlőtéren. A rendezvény célja: a sportlövészet mint szabadidős tevékenység és a hazafias nevelés eszközének népszerűsítése, a sportlövészet beilleszthetősége az ifjúság nevelésébe. A mai napon a teljes amatőr érdeklődők is kipróbálhatták a léglövészetet és a bátrabbak versenyen is indulhattak.

Megnyílt a lőtér kapuja a kíváncsiskodók előtt, hisz a szombat a teljesen amatőr érdeklődőkről szólt. Aki még eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy kipróbálná a légpuskalövészetet, vagy az íjászatot, az megtehette szombaton a Babóti Sportlőtér egész napos családi napján.

A megnyitón beszédében Gyopáros Alpár, Babót község országgyűlési képviselője kiemelte: „Fontos a vidéki összetartozás, a közösségek erősítése. A Babóti Sportlőtér létrejötte ugyan magántőkéből valósult meg, de a Magyar Falu Program civil alapjából sikeresen pályázott 2 millió forintra. A magyar kormány elkötelezett abban, hogy támogassa az ilyen önszerveződő közösségi törekvéseket. Ez a lőtér többek között azért jött létre, hogy ebbe a területbe életet leheljenek, hogy Babót község nevét feltegyék a lövésztérképre, és egész Nyugat Dunántúlról érkezzenek ide ifjú tehetségek. Amíg lesznek ilyen civil szervezetek, akik tenni akarnak azért, hogy az emberek jobban érezzék magukat, sportoljanak, közösségben legyenek, addig mi is mindent megteszünk, hogy támogassuk őket.” 

Molnár János Babót község polgármestere elmondta: „Hatalmas fejlődésen ment keresztül ez a terület. Itt korábban egy mezőgazdasági hulladéklerakó volt, most pedig egy országos szintű lőtér üzemel, amire méltán lehet büszke Babót község. Az önkormányzat mindvégig támogatta a kezdeményezést. A mai napra nagyon színvonalas programmal készültek a szervezők, aminek a helyiek is nagyon örülnek. Itt ma megelevenedik a történelem is, a fiatalság pedig láthatja régen mivel védték az országot.”

Bencsik Balázs, a Nyugat Magyarországi Lövész Egyesület elnöke hangsúlyozta: „Szeretnénk a környék utánpótláskorú gyerekeit bevonni a lövészsportba, hogy a mostani fiatalság ne a számítógép előtt üljön, hanem tapasztalja meg a lövészsport szépségeit. A kitartást, összpontosítást, versenyszellemet. Célunk, hogy az egyesületekkel közösen együttműködve, tovább színesítsük programokkal a térség sportéletét. Nagyon örülünk, hogy a Babóti Sportlőtér helyet adott ennek a rendezvénynek és bízunk benne, hogy hagyományt teremtünk a mai nappal, és jövőre ugyanitt találkozhatunk.

A rendezvényt a Magyar Falu program támogatta, így az a résztvevők számára teljesen ingyenes volt.

Az egyik legnépszerűbb attrakció a páncélozott csapatszállító jármű volt, melyet testközelből meg lehetett tekinteni, sőt fel is lehetett rá ülni egy próbakör erejéig. Míg a főzőversenyen indulók bográcsában rotyogott az étel, addig mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot. A legkisebbeket ugrálóvár és arcfestés várta. A nagyobbak a léglövészet és íjászat területén próbálhatták ki magukat. A nap során kézbe lehetett venni a hatástalanított történelmi hadifegyvereket, de beleszippanthattak a résztvevők - az elöltöltős fegyverek bemutató lövészetén - a lőpor füstjébe is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek