| 2023. december. 11. | 1 perc olvasás

Ajándékcsomagokkal segíti az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekeket

A gyermekeké volt a főszerep hétfőn délután. A mikulás és krampuszai, kellemes gyerekzene, valamint meglepetések sora várta a legkisebbeket. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is mindent megtett, hogy támogassa a rászoruló családok karácsonyát.

Sok mosolygós gyermek érkezett a Megyeháza dísztermébe.  Dr. Farkas Ciprián köszöntötte azt a 91 hátrányos helyzetű soproni gyermeket, akiket karácsonyi ajándékcsomaggal leptek meg.

Fotó: Griechisch Tamás

A polgármester kiemelte: „Immáron 10. éve, hogy minden decemberben ajándékozunk az ünnepek közeledtével. Az adventi időszak a felnőtteknél az elcsendesedés
és a felkészülés ideje a szent karácsony előtt, de a gyermekek esetén ez a csodavárás időszaka."


"Minden gyermeknek joga van mosolyogni, és jól éreznie magát karácsonykor. Hiszünk benne, hogy ez minden családban be is következik. Sopronban mi ezzel az ajándékozással kívánunk hozzájárulni az ünnepekhez.”
Fotó: Griechisch Tamás

A gyerekeket a mikulás és segítői is meglepték, valamint volt közös éneklés és tánc is.

Nagyné Graf Tímea, SMJV szociális csoportjának vezetője elmondta:
„A szociális ellátó rendszerben vezetünk egy nyilvántartást. Azok, akik 2023-ban részesültek valamilyen gyermekhez kapcsolódó szociális támogatásban, kerültek bele a megajándékozottak körébe, valamint a Gyermekjóléti Szolgálattal összedolgozva, az ő látókörükbe eső hátrányos helyzetű gyermekek kerültek a listára. A csomagokba utalvány, karácsonyi édességek, valamint tisztálkodószerek kerültek."

Fotó: Griechisch Tamás

A gyerekek nagyon boldogok voltak, hogy egy kellemes délután után ajándékokkal térhettek haza.

Fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek