| 2021. december. 9. | 1 perc olvasás

Ajándékkal kedveskedett az önkormányzat a rászoruló időseknek

Idén is megtartotta a már hagyománnyá vált karácsonyi ünnepségét az önkormányzat, amellyel a rászoruló időseknek igyekeztek szebbé varázsolni az ünnepüket. Meleg étellel és ajándékkal várták azokat, akik élethelyzetükből adódóan rászorulnak.

A Liszt-központban tartották meg csütörtökön délután a rászoruló idősek karácsonyi ünnepségét, ahol kulturális programmal, finom ebéddel és ajándékkal várták a jelenlévőket.  

A rendezvényen dr. Farkas Ciprián is részt vett, aki egy Böjte Csaba-idézettel kezdte beszédét: „Nemcsak annak ajándékozunk, aki megérdemli, mert nem jutalomként szolgál, hanem annak is, akinek szüksége van rá.” 


Foto: Griechisch Tamás

2013 óta Sopron Megyei Jogú Város mindig megajándékozza és felkeresi azokat az időseket és rászorulókat, akik az adventi időszakban nélkülöznek. Sajnos vannak ilyen helyzetben lévő emberek is, és ezt tudomásul kell venni. "A szociális rendszerünkön keresztül látókörünkbe kerülőkről gondoskodni kell. Az adventi készülődést egy kis ajándékkal szeretnénk szebbé tenni. A karácsony a szeretet ünnepe. A családok mosolyt csalnak a gyermekeik arcára, és várják a gyerekek a csodát. Hogy ebből a csodából mindenkinek jusson, az önkormányzat azoknak is ad, akik egyébként máshonnan nem részesülnek ajándékban. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik ebben a szolgálatban részt vesznek, és bízunk benne, hogy évről évre egyre kevesebb embernek lesz erre szüksége" - mondta el Sopron polgármestere.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek