| 2022. október. 19. | 1 perc olvasás

Akadálymentesített sportpálya épül a Soproni Szociális Intézmény udvarán

A Soproni Szociális Intézmény az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgozott az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsák közös álmukat, egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

Több mint 1,5 évvel ezelőtt fogalmazódott meg intézményben és az Idős Emberek Gondozásáért Alapítványban, hogy Sopron városának szüksége lenne egy olyan sportpályára, amelyet sérült, fogyatékkal élő vagy akár idős emberek is önfeledten és biztonságosan használhatnak.A nemes cél nem véletlen, ugyanis Sopronban és a térségben közel 1300 család nevel sérülteket. Közülük több mint 30 fő nappali ellátását a Soproni Szociális Intézmény biztosítja, ahol szakembereik többek között foglalkozásokkal, színes programokkal aranyozzák be az őket választó sérültek mindennapjait. Azonban forrásaik korlátozottak. Jelenleg a városban egy olyan játszótéri elem került kiépítésre, melyet mozgássérült gyermek is használhat, kifejezetten fejlesztő eszköz viszont egyáltalán nincs. Azonban a mozgás minden ember számára fontos, így a sérültek életében is elengedhetetlen, többek között ezért valósítják meg az akadálymentesített sportpályát.

A rendszeresen végzett testedzés különösen fontos a fogyatékkal élők életében, a fizikai deformitással vagy mentális problémával vagy éppen halmozottan, értelmi és mozgási akadályozottsággal is élő embertársaink számára az izmok és csontozat, az idegrendszer egészséges működéséhez is szükséges.

Az álom megvalósításához viszont anyagi forrásokra volt szükség. Civil támogatóik mellett több cég, szervezet is hozzájárult ahhoz, hogy az akadálymentesített sportpálya megépülhessen. Illetve külön öröm volt számukra, hogy a Eurhope pályázatán is díjazták az ötletet.

Az összegyűlt anyagi források most tették lehetővé számukra, hogy építkezés elkezdődhessen, így október 11-én már elkezdődött a tereprendezés és elkészült az akadálymentesített sportpálya alapja is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek