| 2019. május. 22. | 2 perc olvasás

Akikre büszkék vagyunk - megduplázódtak a díjazottak

A hazai és külföldi megmérettetésen sikeresen szereplő diákok eredményeit ismerték el szerdán a Soproni Szakképzési Centrumban. A harmadszor életre hívott, akikre büszkék vagyunk című rendezvény keretében idén 60 diáknak gratuláltak.

Az idén harmadszor életre hívott rendezvény megnyitóján Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte a vendégeket, aki kifejezte örömét, hogy idén kétszer annyi diák kap elismerést, mint a korábbi években. A 2018/19-es tanév során elért eredményeikért idén 60 középiskolás tanulót részesítettek elismerésben.  

- A hagyományainknak megfelelően a Soproni Szakképzési Centrum 6 tagintézményének remekelő tanulói kaptak tőlünk elismerést – emelete ki Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja. - De természetesen a felkészítő pedagógusok, valamint a külső oktatók, vagyis a cégek képviselőinek munkáját is elismerjük. Ugyan számunkra a szakoktatás a legfontosabb, de a közismereti, sportban és kulturális területen elért eredményeket is díjaztuk – fűzte hozzá.  

A díjátadás során elhangzott: a szakmáknak szüksége van szorgalmas diákokra, akik példamutatásukkal irányt mutatnak a jövő generációinak. - Örömmel konstatálom, hogy a soproni szakképzés az idei évben is komoly eredményeket ért el - hangsúlyozta Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. - Erre kiváló példaként szolgál a Szakma Sztár versenyen elért diadal is. Mindez nagyon fontos nekünk, a gazdaság szereplőinek, hiszen a kamara az ő igényeiket próbálja közvetíteni a szakképzés felé. Ezért minden eszközt, anyagi támogatást és erkölcsi elismerést megadunk a szorgalmas tanulóknak, valamint az őket felkészítő pedagógusoknak, szakoktatóknak is. Ehhez hűen cselekedtünk az idén is, az országos szakmai versenyeken első-második helyezett fiatalokat a kamara küldöttgyűlésén már jelentős értékű tárgyjutalomban részesítettük, ezen a rendezvényen pedig az őket felkészítő, oktató tanárokat is elismertük országos elnöki aranyéremmel és helyi kamarai kitüntetéssel – fejtette ki.   

A javuló tendenciát további elismerések is erősítik majd: egy pályázatnak köszönhetően a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziumában 300 millió forint értékben hajtanak végre fejlesztéseket. A rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Soproni Szakképzési Centrum intézményi tanácsának elnöke is.  

Legnépszerűbb cikkek