| 2020. március. 23. | 1 perc olvasás

Aktuális információk a GYSEV Zrt. vonalhálózatát érintő belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok közlekedéséről

A belföldi vonatforgalomban jelenleg semmilyen korlátozás nem lépett életbe, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

Ausztriában március 23-tól a személyszállító vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Sopron térségében így is folyamatos a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatokat iktatnak be annak érdekében, hogy a munkába járó utasokat el tudják szállítani. 

A Fertőszentmiklósról induló és oda érkező, nemzetközi személyszállító vonatoknál is folyamatos a közlekedés, de ezen a szakaszon is kevesebb vonat közlekedik március 23-tól.  Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatoknál pedig a járművek fedélzetén folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén március 20-a óta egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf, a Szlovák Vasúttársaság pedig Rajka és Rusovce között felfüggesztette a személyszállító vonatok közlekedését. 

Legnépszerűbb cikkek