| 2020. november. 26. | 1 perc olvasás

Aktuális információk a Soproni Gyógyközpont szakrendeléseiről

A Soproni Gyógyközpont szakrendelései, valamint a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok a jelenlegi járványügyi helyzetben is az eddig megszokott rendben működnek.

A zsúfoltság elkerülése és a rövidebb várakozási idő érdekében a szakrendelések többsége előjegyzés alapján fogadja a betegeket. Telefonos időpontkérésre a 99/514-205 vagy 514-206 számokon vagy egyes szakrendelések esetében az intézményi honlapon feltüntetett elérhetőségeken van lehetőség. Az előjegyzési időpont nélkül igénybe vehető szakrendelések továbbra is változatlan formában működnek. A népegészségügyi szűrővizsgálatokra a behívólevélben szereplő időpontokban várják az érintetteket.

Laboratóriumi vérvételre háziorvosi beutalóval 8 és 13 óra között, a 99/514-313 telefonszámon vagy elektronikus úton, a www.sopronigyogykozpont.hu oldalon keresztül is lehet időpontot foglalni.

A személyes érintkezések számának csökkentése érdekében a szakrendeléseken lehetőséget biztosítanak a telemedicina, telefonos orvosi konzultáció igénybevételére (pl. gyógyszerjavaslat, e-recept felírása) is.

A lakosságot arra kérik, hogy a szakrendelésekre pontosan érkezzenek, legfeljebb a kapott időpont előtt 10 perccel jelenjenek meg a vizsgálatokon.

Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme érdekében a Soproni Gyógyközpont előszűrési rendszert működtet. A szakrendelésekre érkezők a Győri úti bejáraton keresztül, testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés és előzetes regisztráció után léphetnek be a kórház területére és kereshetik fel az érintett szakrendelést. A Soproni Gyógyközpont teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata és a 1,5 méteres védőtávolság betartása.

A pandémia idején is biztosítják a járóbeteg ellátás széles spektrumát. A járványügyi feladatok ellátásának megfelelően egyes szakrendelések helyszíne átmenetileg megváltozott és jelenleg az alábbiak szerint érhető el:

Címkék: kórház

Legnépszerűbb cikkek