Ál-munkaerőközvetítők próbáltak pénzt kicsalni ausztriai munkára jelentkezőktől

Külföldi munka ígéretével próbáltak pénzt kicsalni gyanútlan álláskeresőktől a magukat a Trenkwalder munkatársainak kiadó csalók az ország különböző pontjain az elmúlt napokban - közölte kedden az MTI-vel a munkaerő-közvetítő és -kölcsönző cég, amely az ügyben rendőrségi feljelentést is tett.

Közleményük szerint az utóbbi napokban több jelzés érkezett az ügyfélszolgálatukra, hogy a cég nevében ismeretlen személyek online hirdetési felületeken nem létező ausztriai munkalehetőséget kínáltak. A hirdetésre jelentkező érdeklődőkkel közölték, hogy az állásra jelentkezés egyik feltétele a kinti szállás első havi díjának megelőlegezése, amelyet egy általuk megadott bankszámlára kell átutalniuk. Más esetben a közvetítés díja címén próbáltak pénzhez jutni a jelentkezőktől.

 A munkaerő-közvetítő cég felhívja a figyelmet arra, hogy a jelölteknek konkrét állásajánlatot kizárólag többlépcsős kiválasztási folyamatot követően kínálnak. A folyamat során a toborzást végző munkatárs végig szoros, személyes kapcsolatban áll a jelöltekkel, akiktől ezalatt semmilyen anyagi szolgáltatást nem várnak el.
 

Legnépszerűbb cikkek