| 2021. július. 5. | 1 perc olvasás

Alagúttúrák Sopronban

Várhatóan augusztus végén, szeptember elején nyitják meg az M85-ös gyorsforgalmi út részeként megépülő Bécsi-dombi alagutat bemutató látogatóközpontot. A Bécsi-dombi alagút látogatóközpontja Sopronból és Fertőrákos irányából a Pozsonyi úton lesz megközelíthető. A látogatáson mindenki saját felelősségére vesz részt, a munkaterület közelében fokozott elővigyázatossággal kell mozogni, és kötelező betartani a látogatásvezető instrukcióit.

A Bécsi-dombi alagút látogatóközpontja Sopronból és Fertőrákos irányából a Pozsonyi úton közelíthető meg. A Pozsonyi útról az M85 nyomvonalán a Bécsi-domb felé kell fordulni az aszfaltos úton. Az út munkaterületen vezet, ezért arról letérni tilos, és megállni is csak a kijelölt parkolóban szabad.  Érkezni a Bécsi-dombi alagút felvonulási területe előtti parkolóba 10 perccel a meghirdetett időpont előtt kell, majd gyülekezés a gyalogos kapu előtt. A kapun belépni kizárólag a látogatásvezető kíséretében lehet. Várakozás közben fokozott figyelemmel kell lenni a nagykapun esetlegesen ki-be mozgó gépekre, járművekre.

A látogatási program a meghirdetett időpontban indul. A látogatáson mindenki saját felelősségére vesz részt, a munkaterület közelében fokozott elővigyázatossággal kell mozogni, és kötelező betartani a látogatásvezető instrukcióit. 18 év alatti személy csak szülő vagy pedagógus felügyelete mellett vehet részt a látogatáson.

A látogatásra terepen is használható zárt cipőben kell érkezni (legalább túracipő). Szandál, tornacipő, vászon edzőcipő nem elfogadható. Aki nem megfelelő cipőben érkezik, nem vehet részt a programon. 

A látogatás a látogatóközpontban egy előadással indul, amely keretében ismertetik és szemléltetik az M85 és a Bécsi-dombi alagút építésével kapcsolatos legfontosabb információkat és érdekességeket, majd meg lehet tekinteni a kiállítást, és ki lehet próbálni a teraszon kiállított geodéziai műszereket. Végül a program egy rövid sétával zárul az alagútépítés felvonulási területe melletti dombon, ahonnan kitűnő a rálátás az alagút keleti portáljára.

A látogatásra láthatósági mellényt és a munkaterületen kötelező védősisakot biztosítanak. Az alagútlátogatási program hossza várhatóan két óra. Fotó és videó készítésére van lehetőség.

A szervezők kérik, hogy a 16 főnél nagyobb, szervezett iskolai csoportok a látogatási szándékukat külön jelezzék az [email protected] e-mail címen!

Az alagút látogatásra itt  lehet regisztrálni. 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek