| 2018. február. 8. | 1 perc olvasás

Alaina Coates a Sopron Basket új játékosa

A Női Kosárlabda Euroligában, klubrekordot felállítva a legjobb nyolc közé jutott Sopron Basket együttesében folytatja az amerikai kosárlabdázás egyik nagy ígérete, a mindössze 22 éves Alaina Coates.

Mint ismert, a klub költségvetése nem tette lehetővé, hogy szerződést hosszabbítsanak Crystal Langhorne-nal. A csapat vezetősége ezért egy, már a jövő évi szezonnal kapcsolatban folyamatban levő, előrehaladott tárgyalást módosított és gyorsított fel. A klub filozófiáját követve ugyanis egy olyan fiatal tehetség menedzsmentjével egyezett meg, aki előtt nagy jövő áll.

A 193 cm magas, kiváló fizikummal megáldott centert Alaina Coates-ot tavaly a tengerentúli profi női kosárlabda ligában (WNBA) a Chicago Sky draftolta, ám egy szerencsétlen bokatörés megakadályozta abban, hogy megkezdhesse profi karrierjét. A Dél-Karolina Egyetemet követően Sopron lesz az első állomáshelye. Ahogy azt több nyilatkozatában is elmondta, tökéletes rehabilitációra törekedett, ezért a kényszerű pihenőt egyéni munkára, illetve szociológiai tanulmányainak befejezésére használta fel. Alaina Coates szerződése a szezon hátralevő részét illetően nyitott, de túlmutat a Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntőn, mivel az a következő szezonig szól! Alaina február 12-én, hétfőn érkezik Sopronba, és kezdi meg a felkészülést a soproni szakmai stábbal.


 

Legnépszerűbb cikkek