Alan Wiggins a Sopron KC harmadik légiósa

Alan Wiggins a Sopron KC harmadik légiósa

  2018. augusztus 8. - www.sopronmedia.hu

Rutinos erőcsatár érkezik Sabáli Balázs csapatába.

Alan Wiggins személyében egy "világot látott", rutinos, 33 éves, 206 centiméter magas, 115 kilós erőcsatárt az SKC. Az irányító Angelo Warner, valamint a center Welsey Gordon után, ő a csapat harmadik légiósa a 2018-19-es évadra - írja az sakc.hu.

A vezetőedző, Sabáli Balázs, csapata legújabb légiósával kapcsolatban kifejtette: a szakvezetés mindenképpen szeretett volna egy tapasztalt magas embert szerződtetni a négyes-ötös posztra a fiatal center, Welsey Gordon mellé. Wiggins nem volt ismeretlen szakvezetésünknek, már az előző évadban is felvetődött a szerződtetése, amikor Zagorac sérülés miatt kiesett.

Sabáli Balázs a balkezes, tapasztalt kosarasról azt mondta, egy olyan sok nagy csatát megélt kosarasról van szó, aki korábban Európában olyan nívós bajnokságokban is bizonyított, mint a francia és a litván, ráadásul Ázsiában is letette névjegyét. Legutóbbi szezonja elég balszerencsés volt. Ausztráliában kezdte, ahol rögtön az első mérkőzésén csuklósérülést szenvedett, hónapokig harcképtelen volt, majd a szezon második felében szerződött Litvániába.

Ami mindenképpen figyelemre méltó a Sopron legújabb légiósának karrierjében, hogy francia kupagyőztes és EuroChallenge-döntős volt a Cholet csapatával, Kínában pedig 2011-ben az Év Játékosának választották, de Ukrajában és Litvániában is játszott All Star gálameccset.

Sabáli Balázs bízik benne, hogy Wiggins a hatalmas nemzetközi tapasztalatával, nagy hasznára lesz az SKC együttesének. Szerződése szeptember 1-én lép életbe.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...