| 2018. augusztus. 8. | 1 perc olvasás

Alan Wiggins a Sopron KC harmadik légiósa

Rutinos erőcsatár érkezik Sabáli Balázs csapatába.

Alan Wiggins személyében egy "világot látott", rutinos, 33 éves, 206 centiméter magas, 115 kilós erőcsatárt az SKC. Az irányító Angelo Warner, valamint a center Welsey Gordon után, ő a csapat harmadik légiósa a 2018-19-es évadra - írja az sakc.hu.

A vezetőedző, Sabáli Balázs, csapata legújabb légiósával kapcsolatban kifejtette: a szakvezetés mindenképpen szeretett volna egy tapasztalt magas embert szerződtetni a négyes-ötös posztra a fiatal center, Welsey Gordon mellé. Wiggins nem volt ismeretlen szakvezetésünknek, már az előző évadban is felvetődött a szerződtetése, amikor Zagorac sérülés miatt kiesett.

Sabáli Balázs a balkezes, tapasztalt kosarasról azt mondta, egy olyan sok nagy csatát megélt kosarasról van szó, aki korábban Európában olyan nívós bajnokságokban is bizonyított, mint a francia és a litván, ráadásul Ázsiában is letette névjegyét. Legutóbbi szezonja elég balszerencsés volt. Ausztráliában kezdte, ahol rögtön az első mérkőzésén csuklósérülést szenvedett, hónapokig harcképtelen volt, majd a szezon második felében szerződött Litvániába.

Ami mindenképpen figyelemre méltó a Sopron legújabb légiósának karrierjében, hogy francia kupagyőztes és EuroChallenge-döntős volt a Cholet csapatával, Kínában pedig 2011-ben az Év Játékosának választották, de Ukrajában és Litvániában is játszott All Star gálameccset.

Sabáli Balázs bízik benne, hogy Wiggins a hatalmas nemzetközi tapasztalatával, nagy hasznára lesz az SKC együttesének. Szerződése szeptember 1-én lép életbe.

Címkék: SKC

Legnépszerűbb cikkek