| 2016. március. 16. | 1 perc olvasás

Albummal készül a soproni blúzhenger

Bemutatkozó stúdióanyagán dolgozik Sopron egyik új zenekara, a 2014 novemberében alakult BluesHangers.

Az együttes tagjai (Preidl Zoltán, Szőke Gergely, Egyházi Krisztián, Erőss Sándor, Csapó András, Pfaff László) már ismertek lehetnek a soproni zenei életből, hiszen mindannyiuk megfordult több formációban. Az új csapattal egy olyan vonalat képviselnek, ami még nem volt a városban. – A repertoárt azoknak a zenészeknek az alkotásaiból rakjuk össze, akik méltó dalokat írtak a műfaj népszerűsítéséhez – mesélték a tagok. – Tehát nem utóhangzásait, hanem az eredetiséget akarjuk megismertetni. A stílus jellemzője, hogy itt jelent meg először a torzított elektromos gitár, valamint, hogy a szájharmonikát is erősítőre kötötték. Ez Muddy Waters-nek és Little Walter-nek köszönhető.

A BluesHangers zenészei a névválasztásnál arra törekedtek, hogy egyértelmű legyen a játszott műfaj, a blues, de túl komolyra sem akarták venni, ezért is rejt egy szójátékot (blúzhenger) a nevük. A srácok elárulták, hogy az új anyag utolsó feljátszásainál tartanak. Önálló dalokat nem biztos, hogy készítenek, most az a cél, hogy saját, kötetlen hangszeres szólókkal tegyék bele magukat az eredeti zenébe.

A BluesHangers tele van tervekkel. – Szeretnénk bekerülni a „pesti vonalba”, eljutni a stílusnak megfelelő fesztiválokra. Helyi szinten szinte biztosan ismét ott leszünk a sopron FolkFest-en – zárták a muzsikusok.

Legnépszerűbb cikkek