| 2021. február. 23. | 1 perc olvasás

Alkalmazással is népszerűsíti képzéseit a Soproni Egyetem

Sikeresen befejeződött a „Soproni Egyetem képzéseinek népszerűsítése, a MATEMI program bevezetése” című projekt, ami Magyarország Kormánya támogatása által, közel 138 millió forintból valósult meg. A projekt megvalósításában a Soproni Egyetem mellett a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete és az Országos Erdészeti Egyesület vett részt.

A projekt fő küldetése a felsőoktatásba kerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI, azaz a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése volt. Fontos célként fogalmazták meg a felsőoktatásba való bekerülés fokozását, a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetű fiatalok képzettségi szintjének javítását, felsőfokú végzettségük elősegítését, különösen a jelenleg általuk kevésbé preferált MTMI-szakokon.

A 2017-2020 közötti megvalósítás során az egyetem és az együttműködő partnerek munkatársai 107 rendezvényen népszerűsítették az egyetem MTMI-képzéseihez kapcsolódó szakterületeket. A bemutatókon, kirándulásokon, szakmai versenyeken és open doors napokon több mint 6900 érdeklődő vett részt. Számos intézménnyel sikerült új szakmai együttműködést kialakítaniuk.

Az egyetem munkatársai a projekt során kifejlesztették a MATEMI AR alkalmazást, amely a modern technika segítségével játékos feladatokon keresztül javítja a felhasználók MTMI-készségeit. Az alkalmazást különböző rendezvényeken csaknem 3300 felhasználó próbálhatta ki. A projekt sikeréhez a szakmai programhoz kapcsolódó képzések, információs anyagok és kisfilmek járultak hozzá.

Legnépszerűbb cikkek