Alkotó Diákok Tárlata a Handlerban

Bármely szakma gyakorlása alkotótevékenységet jelent, az értékteremtés egy fontos formája - ez az alapgondolata a handleres diákok tárlatának. A kiállítást tizenötödik alkalommal rendezte meg az intézmény.

A tárlat elsődleges célja, hogy a pályaválasztó általános iskolások és szüleik láthassák, hogy milyen munka folyik az intézményben. A kiállításon a művészeti osztályok mellett a fodrászok, kozmetikusok, kéz és lábápolók, informatikusok, divatszabók, a faipari és építőipari szakmát gyakorlók alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállítás jelentős részét a művészeti osztályok ebben a tanévben készült munkái alkotják, számtalan téma és technika felvonultatásával.

fotó: Griechisch Tamás

A fodrászok babafejekre alkottak csodálatos frizurákat, a kozmetikusok ötletesnél ötletesebb sminkjeikről készült fotókkal ámítják a lányokat. A női szabók csinos, hordható ruhákat állítottak ki. Az informatikusok külön kis kuckót rendeztek be eszközeikből és munkáikból az érdeklődőknek. A szobafestők teljes szakmai palettával mutatkoznak be, míg az asztalosok remekműveikkel rukkolnak elő.

fotó: Griechisch Tamás

A kiállítást Jakabné Tóth Márta a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke nyitotta meg aki elmondta: a tárlaton az alkotói pillanatok termékeit csodálhatjuk meg, ahol a diákok varázspálca helyett különböző szerszámokkal varázsolják el a közönséget.

fotó: Griechisch Tamás

Az a célunk, hogy a kiállításon minden évfolyam bemutathassa az alkotásait, így az érdeklődők testközelből tapasztalhatják meg a diákok fejlődését. A tárlat elsődleges célja, hogy a pályaválasztó általános iskolások és szüleik láthassák, hogy milyen munka folyik az intézményben - tudtuk meg Schmuck Vivien nevelési igazgatóhelyettestől. 

fotó: Griechisch Tamás

A kiállítás megnyitóján dr. Farkas Ciprián kiemelte: a handleres diákok tárlata is bizonyítja, hogy Sopron sok okos és tehetséges diákkal büszkélkedhet, akik előtt fényes jövő áll. 

fotó: Griechisch Tamás

A tárlat november 23-ig az iskola nyitvatartási idejében látogatható! 

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek