| 2018. július. 20. | 1 perc olvasás

3. Nemzetközi Alkotótábor

Magyar, és osztrák alkotóművészek gyűltek össze tíz napon át Sz. Nagy Sándor soproni műtermében a 3. Nemzetközi Alkotótáborban. Az elkészült műveket egy kiállításon mutatják be vasárnap, a Várkerület Galériában.

Szakmai instrukciók mentén alkothattak az osztrák, illetve Sopron és környéki műkedvelők egy Balfi úti műteremben. A Nemzetközi Alkotótábor ötlete Szabó Katalin, Gerhard Cervenka bécsi festőművész és Soproni Képzőművészeti Társaság közös munkájaként jött létre, amelyet idén is egy mottó mentén szerveztek meg: ez a jelmondat a „Fess nekem rétet, kertet, a te Paradicsomodat!” lett - mondta el Gerhard Cervenka szervező. A mottó többféle jelentéssel bírhat, így mindenki azt  festheti le, amit ez számára jelent, akár a Paradicsomot vagy egy szép kertet, tájat. A műalkotók a kísérletező festészetet próbálhatták ki, amely azt képviseli, hogy mindenki a saját maga által elképzelt ötleteit veti vászonra.


Fotó: Griechisch Tamás

Az alkotótábor már nem először várta, a magyar és osztrák műkedvelőket, emelte ki Szabó Katalin a rendezvény szervezője. A csoport munkájában részt vettek olyanok is akik még most ismerkednek a festészettel, de nagyobb tapasztalattal rendelkezők is kifejezhették kreativitásukat. A több, mint egyhetes programot egy tárlat zárja, amelynek a Várkerület Galéria ad majd otthon. A kiállítás ünnepélyes megnyitója vasárnap 11 órakor lesz.


Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek