| 2021. március. 15. | 1 perc olvasás

Állami és önkormányzati elismerések a magyar sajtó napján

A Soproni Téma munkatársai a hetilap fennállásának 10. évfordulója alkalmából vehettek át elismerést. Az újság főszerkesztője, Horváth Ferenc pedig állami kitüntetésben részesült.

„Az idei esztendőben a közelgő sajtónapi ünnepség sem tartható meg; azonban fontosnak tartottuk, hogy személyesen megköszönjük mindazok munkáját, akik hosszú évek óta sokat tesznek a színvonalas soproni újságírásért. A Soproni Téma idén ünnepli 10. évfordulóját, ebből az alkalomból pedig önkormányzati elismerésben részesítettük a szerkesztőség azon tagjait, akik a kezdetek óta hűségesen szolgálják az olvasókat”- írta dr. Farkas Ciprián polgármester Facebook – bejegyzésében miután díjat adott át Bertha Ágnesnek (újságíró, korrektor), Madarász Rékának, (újságíró), Pluzsik Tamásnak (újságíró, fotós) és Bariska Tamásnak (tervező- és tördelőszerkesztő).

A hetilap főszerkesztője, Horváth Ferenc Mozaik című műsorunk vendége volt, abból az alkalomból, hogy Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott március 15-én, a hiteles és szakszerű tájékoztatás iránt elhivatott, több évtizedes tevékenysége elismeréseként.

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, és 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep. Március 15. a magyar sajtó napja is annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit.

Legnépszerűbb cikkek