| 2020. november. 21. | 1 perc olvasás

Állami gondozásban élő gyermekek megajándékozásáért indult kampány Sopronban

Állami gondozásban élő gyermekek karácsonyi megajándékozásáért indított idén is jótékonysági kezdeményezést a Búgócsiga Akusztik Garden.

A csapat – ahogy a korábbi években is - ezúttal is arra kérte a nevelőotthonokban élő gyermekeket, hogy írjanak leveleket, mi lenne számukra a legszebb karácsonyi ajándék. Az üzeneteket összegyűjtik, majd egy listát készítenek – mondta a csapat egyik tagja, Bognár Elizabeth.

A korábbi években az ajándékozó személyesen választhatta ki a listából a nevet, vagy neveket, majd megkapta a hozzátartozó levelet, így tudott személyre szóló ajándékot vásárolni, vagy készíteni a kiválasztott gyermeknek. Az ajándékokat egy közös ünneplésen adták át, ahol az ajándékozó személyesen is átölelhette a kiválasztott gyermeket.

Idén azonban a járvány miatt picit változtatni kellett ezen az eljárásrenden – mondta Bognár Elizabeth. Az ajándékozók november 24-től telefonon tudják kiválasztani, hogy melyik kívánságot szeretnék teljesíteni. A szépen becsomagolt, névvel és az otthon megjelölésével ellátott ajándékokat december 10-én és 17-én lehet leadni a Búgócsigában. A csomagokat így idén a Búgócsigások juttatják el a címzetteknek. A nemes kezdeményezésben a Plasticocean zenekar is segíti a csapatot.

A kezdeményezés révén tavaly az összes soproni állami gondozásban élő gyermek kapott ajándékot, vagyis több, mint száz gyermek örülhetett a kívánságának.

Idén az első körben 28 levél érkezik a csapathoz a Cseresznye sori gyermekotthonból, de várnak leveleket még a Doborjáni Ferenc iskolából és a lakásotthonokból is.

Amennyiben segíteni szeretne, hívja a +36308614378-as telefonszámot.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek