| 2022. február. 22. | 1 perc olvasás

Állásbörze a mezőgazdasági szakterület érdeklődőinek

Állásbörzét szerveztek kedden a Liszt Központban. Olyan 11., 12. és 13. évfolyamos tanulókat vártak, akik a mezőgazdasági szakterületen kívánnak majd elhelyezkedni. A rendezvényen alkalmat biztosítottak arra is, hogy a fiatalok és a munkáltatók találkozhassanak és összehangolják a keresletet és a kínálatot.

 Olyan munkajogi ismeretekkel találkozhattak a diákok, amelyeket egy állásinterjún, vagy egy munkalehetőség megragadása alkalmán használhatnak fel. Hoczek László, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum igazgatója elmondta, a napot a MÉDOSZ-al közösen szervezték meg. „A térségünkben megjelenő, meghatározó résztvevő cégek jöttek ma el hozzánk a Zalaerdőtől a Szombathelyi Erdőgazdaságon át a TAEG-ig. Ezek lehetnek a leendő munkahelyei a diákoknak, így fontos hogy minél előbb tapasztalatot szerezhessenek az elvárásokról, és beszélhessenek a munkáltatókkal” - tette hozzá a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum igazgatója.

A Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari, Vízügyi és Vendéglátó Dolgozók Szakszervezetének elnöke, dr. Huiber Tibor hangsúlyozta, nemcsak a közös eszmecsere, hanem előadások is segítik a diákok. „Szakértők, coach-ok, munkapiaci ismerettel rendelkező előadók felvázolták a jelenlegi magyar munkaerőpiaci jellemzőket a hallgatóságnak, és az álláskereséssel kapcsolatban is kaphattak válaszokat a diákok” - tette hozzá dr. Huiber Tibor.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek