| 2023. október. 5. | 1 perc olvasás

Állatok világnapja a Hunyadiban

Október 4-e az állatok világnapja. Ennek alkalmából szerveztek programokat a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában is. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek minél több tudással térjenek haza a felelős állattartással és az állatvédelemmel kapcsolatban.

Kígyóbemutató, miniállatkert és rendőrkutyás foglalkozás. - Ilyen programokon is részt vehettek a hunyadis diákok szerdán az állatok világnapján. A délután folyamán a diákok kutyákat, a merészebbek pedig kígyókat is simogathattak. Akinek úgy tartotta kedve, kiszáradt kígyótojást vagy kígyóbőrt is hazavihetett.

Horváth-Völker Zsuzsanna szervező elmondta, a rendezvényt az állatvédelmi témahét kapcsán szervezték meg, mint állatbarát általános iskola és óvoda. Az ide járó gyerekek, de a pedagógusok is nagyon elkötelezettek az állatok iránt.

 

Az egyik tanuló elmesélte, hány háziállatuk van a családban: egy kutya, egy macska, két nyúl és nyolc tyúk. A felelős állattartás nagy feladatot ad a gyermekeknek is, hiszen az alapvető gondozási folyamatot meg kell tanítani nekik. Ő eteti a macskát és természetesen a nyulakat szokta naponta simogatni.

A programon bemutatót tartott a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület és az Ebrendészet. Az esemény szervezéséhez csatlakozott a Soproni Rendőrkapitányság is, akik szolgálati kutyákkal mutatták be a négylábúak speciális képességeit.

Cservenák Helga kiemelt bűnmegelőzési főelőadó elmondta, nagy öröm, hogy sok gyermekhez eljuthat a felelős állattartás és az állatvédelmi szabályok ismerete. A bűnmegelőzési csapat egy játékos állatvédelmi vetélkedővel készült a gyermekeknek, valamint több szakember is jelen volt, így bátran kérdezhették őket az érdeklődők. A programot színesítette, hogy a Soproni Rendőrkapitányság elhozta az egyik személykereső kutyájukat is, bemutatva a gyerekeknek a munkafolyamatot, azt, hogyan veszik igénybe az állatok segítségét a szolgálatban.

A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek felismerjék a felelős állattartás fontosságát. Az állatok világnapját 1931 óta világszerte Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje, halálának évfordulóján tartják.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek